CD- och DVD-skivor för datafiler

Om man vill spara sina viktiga datafiler på mer än ett ställe, då datorer faktiskt kan krascha, är det en bra idé att köpa brännbara CD – och DVD-skivor. På dessa CD – och DVD-skivor kan man enkelt föra över sina filer, och sedan spara dem i en CD-hållare eller liknande.

Det finns även pennor som man kan skriva på CD – och DVD-skivor med. Med dessa kan man alltså enkelt skriva vad ens CD – och DVD-skivor innehåller, och därför lätt hitta rätt senare.

Vissa CD – och DVD-skivor tar inte emot alla format, och ett tips är att först kolla vad man vill bränna över, vad för slags läsare man har och sedan även be om hjälp i affären där man tänkt köpa sina CD – och DVD-skivor.

När man sedan köpt sina CD – och DVD-skivor är det bara att mata in dem i datorn precis som en spelskiva, sedan ska datorn själv hitta var den är någonstans. Efter det är det bara att kopiera över filerna. Ta helst inte bort dem helt från datorn innan du ser att allt fungerar som det ska. Även att spara de allra viktigaste filerna på fler än ett ställe.

Att skaffa brännbara CD – och DVD-skivor är alltså en bra idé, för man slipper ha flera filer som tar plats eller kanske försvinner olyckligt, på datorn.