Stearin – smält ner och gör egna ljus

stearinHar man väldigt mycket ljus hemma, kan man samla det stearin som smält över och därmed blivit överflödigt. Denna stearin är fullt användbar, och samlar man stearin och gamla ljusstumpar kan man sedan smälta ned den stearin man samlat ihop, igen.

Med denna stearin kan man sedan göra nya ljus. Man kan antingen samla enbart vit stearin och göra sig nya fina, vita ljus av det. Man kan även samla ihop olikfärgat stearin, och smälta ner den sortens stearin var för sig, eller kanske göra ett regnbågsljus.

Att smälta ner stearin och skapa nya ljus är relativt enkelt, man behöver bara en kastrull att smälta sitt stearin i – helst en kastrull man inte är rädd om då den inte kommer vara användbar till matlagning igen. Sedan behöver man sådana saker som en veke, något att hälla sitt det smälta stearinet i och lite sådana saker. Det finns en hel del guider. Annars kan man köpa stearin online.

Att återanvända det stearin som blivit överflödigt går att göra hur många gånger som helst. Det sparar in pengar, är miljövänligt och gör att man inte behöver slänga en massa ljusstumpar och liknande.

Ett annat tips är att ha kläder man inte är rädd om, för det kan vara svårt att få bort stearin från tyget.