Akrylfärg inom pyssel

akrylfärgAkrylfärg har många olika användningsområden tack vare att färgen är så flexibel på många sätt. Inom pysselindistrin finns det massor av idéer på hur man kan använda akrylfärg. Akrylfärg har blivit speciellt populärt bland de som tycker om scrapbooking. Akrylfärg fäster på nästan vad som helst. Allt från tyger till papper. Men akrylfärg kan också fungera som lim om du ill till exempel sätta fast något i färgen. Små paljetter kanske eller kulor av något slag. Fäster du fast dem direkt i färgen så slipper du tänka på att limma fast dem senare. Du sparar både tid och material. Akrylfärg kan också blandas ut med vatten vilket innebär att du kan blanda en liten del färg och en större del vatten i en sprayflaska, mängd beror också på vilken färgnyans du vill ha, sen sprayar du helt enkelt på den ytan du vill för att få en fin effekt. Du kan använda denna teknik för att förvandla vanliga tråkiga glas till något roligare. Blanda med olika färget för att göra trycket ännu mer intressant. Du kan också använda akrylfärg som bakgrundfärg om du vill skriva på en mönstrad yta så att det du vill skriva syns bättre.