CD- och DVD-skivor och dess områden

CD – och DVD-skivor spänner över flera olika saker. Under kategorin kan man räkna allt ifrån brännbara CD – och DVD-skivor, till musikskivor, filmer, spel och liknande. Har man dessutom en DVD-läsare i datorn ska man kunna spela alla sorters CD – och DVD-skivor där.

Om man väljer att bränna över musik eller film som man köpt som datafiler men vill ha på skiva, kan man även spela sina brännbara CD – och DVD-skivor i de flesta CD-spelare och DVD-spelare.

På de brännbara CD – och DVD-skivor man kan köpa, brukar man även kunna bränna över dokument, bilder och andra viktiga filer som man vill spara på fler än ett ställe. Vilket kan vara bra om man vet med sig att datorn lätt kraschar, eller att man har viktiga saker på datorn man inte har råd att förlora.

Om man dessutom tycker om att köpa filmer och musik på skiva, är det ju CD – och DVD-skivor man köper då med. Tycker man att fodralen tar alldeles för stor plats kan man även köpa en form av väskliknande hållare medplastfickor i som är till för just CD – och DVD-skivor. Dessa brukar gå att hitta i de flesta skivbutiker.

Dessa är även bra om man ska ut och resa, för då kan man ta med sig extra många CD – och DVD-skivor utan att fodralen tar upp extra platsi väskan. Det är dessutom lätt att bläddra i dem, och man kan ta med sig dem i handbagaget om man har en liten DVD-spelare med sig.

Idag använder kanske inte så många CD-skivor när man ska åka någonstans, då det finns enklare medel. Att ha musiken i en MP3 eller i mobilen är vanligare. Men när det gäller filmer kan det vara roligare att ha med det i form av en skiva. Dessutom kanske man vill spela musik där man ska, och då använda en CD-spelare.

Även om man kanske inte köper lika mycket CD – och DVD-skivor idag, när man har tillgång till internet, är det ändå en hel del människor som i alla fall köper skivor från de artister de gillar mest, samt filmer de verkligen tycker om. Antingen för att de tycker det är lättare att använda en CD – eller DVD-spelare istället för att koppla in mobilen eller datorn, eller för att de helt enkelt vill stödja industrin eller samlar på de CD – och DVD-skivor de tycker om.

Varför man köper CD – och DVD-skivor är olika från person till person.